Pikantní mleté hovězí na mexický způsob
Suroviny
- 150 g Hovězí maso mleté
 - 160 g Rajčata
 - 110 g Fazole bílé v chilli omáčce
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Koření mexické
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1263 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 55.9 mg
 - Draslík 1011.6 mg
 - Vláknina 11777.5 mg
 - Vitamín A 11777.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání orestujeme mleté hovězí maso s chilli, pak k němu přimícháme cibuli s česnekem, společně smažíme 2-3 minuty, maso poprášíme moukou a smažíme další minutu. Přilijeme horký hovězí vývar, přidáme do něj papriky, rajčata, fazole v chilli omáčce, promícháme, podle chuti osolíme, dochutíme kmínem, rajčatovým protlakem a mexickým kořením. Snížíme teplotu a pod pokličkou směs dusíme 10-15 minut.
 - 
                                3
Hovězí pikantní maso podáváme teplé. Dobrou chuť.