Pomalu pečené masové koule v omáčce
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 150 ml BBQ omáčka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Šalotka
 - 3 ks Mango
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 0.13 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 77.5 mg
 - Draslík 853.6 mg
 - Vláknina 6505 mg
 - Vitamín A 6505 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme masové koule: Česnek utřeme, šalotku nakrájíme na jemno. Smícháme je s masem, strouhankou, solí, pepřem, chilli kořením, kmínem a pořádně promícháme. Ze směsi připravíme malé masové kuličky o průměru asi 2 cm. Smažíme je dozlatova na olivovém oleji. Nemusí být úplně propečené, stačí je rychle osmahnout, aby zhnědly a udržely si šťávu uvnitř.
 - 
                                2
Manga oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Spolu s BBQ omáčkou, cukrem a octem je rozmixujeme dohladka.
 - 
                                3
Polovinu omáčky nalijeme do pekáče a naskládáme na ni masové kuličky. Přelijeme zbylou omáčkou a pečeme je 2,5 hodiny na 120 °C.
 - 
                                4
Podáváme.