Šlehané biftečky
Suroviny
- 300 g Hovězí maso mleté
 - 6.67 g Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Brambory
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 308.8 mg
 - Draslík 668.6 mg
 - Vláknina 3301.5 mg
 - Vitamín A 3301.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vložíme do mísy, přimícháme k nim jemně nastrouhané brambory, žloutky, se solí utřený česnek, hrubě usekanou petrželovou nať, koření a sůl. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Všechny suroviny zpracujeme v kompaktní hmotu.
 - 
                                2
Rozpálíme olej, lžičkou vkládáme kousky, které pomocí vidličky upravíme na malé placičky. Dozatova smažíme z obou stran. Před podáváním necháme biftečky okapat na papírovém ubrousku.