Guláš Petra Voka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1483 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 54.6 mg
 - Draslík 499.9 mg
 - Vláknina 3569 mg
 - Vitamín A 3569 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme. V tomto základu opečeme za stálého míchání osolené a opepřené hovězí maso. Potom je zalijeme částí vlažného vývaru a pod poklicí dusíme.
 - 
                                3
K poloměkkému hovězímu masu přidáme maso vepřové a vše dusíme do změknutí.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a provaříme.
 - 
                                5
Šťávu procedíme na maso, přidáme zeleninové lečo i s nálevem a povaříme.
 - 
                                6
Ke konci varu přilijeme červené víno a vše krátce povaříme.