Hovězí guláš se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1507 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 23.3 mg
 - Draslík 449.6 mg
 - Vláknina 19028 mg
 - Vitamín A 19028 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 108.4 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, zelí scedíme a trochu pokrájíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme a chvilku podusíme. Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme paprikou, moukou, promícháme s tukem, orestujeme a zalijeme vodou. Půl hodiny před koncem vaření přidáme zelí s paprikou a dovaříme.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.