Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou
Suroviny
- 220 g Hovězí svíčková
 - 100 g Sýr Gouda 45%
 - 1 kávová lžička Kečup
 - 3 ks Žampiony čerstvé
 - 3 špetka Pepř citronový
 - 3 špetka Sůl mořská
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Rukola
 - 1 polévková lžíce Mandle plátky
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 51.6 mg
 - Draslík 881.3 mg
 - Vláknina 4506.7 mg
 - Vitamín A 4506.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou fólii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso.
 - 
                                2
Plátky mandlí a piniové oříšky drobně nasekáme a v teflonové pánvi je nasucho orestujeme dozlatova. Lístky rukoly a čerstvé bazalky omyjeme, rozkrájíme nahrubo a dáme do misky. Přidáme extra olivový olej, pikantní kečup, ořechy, citrónový pepř, mořskou sůl, dobře směs promícháme a potřeme rozkrájenou svíčkovou. Poté ji stočíme do rolády a necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Tvrdý sýr nakrájíme na tenké hoblinky. Čerstvé malé žampiony omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky, rozdělíme a ozdobně rozložíme na talíře.
 - 
                                3
Carpaccio posypeme nahrubo nastrouhanými žampiony, přidáme tenké hoblinky sýru a servírujeme.