Pečená krkovička s kaparovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 19589 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 124 mg
 - Draslík 2151.2 mg
 - Vláknina 3664.8 mg
 - Vitamín A 3664.8 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme základ na omáčku. Nastrouháme citronovou kůru a přidáme ji k očištěným sardinkám. Pokapeme olejem, přidáme hodně soli a necháme 6 hodin odležet.
 - 
                                2
Maso naporcujeme na plátky, potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji lehce opečeme. Šalotku nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme maso a pečeme 2 hodiny na 150 stupňů Celsia.
 - 
                                3
Šťávu z masa zcedíme, přidáme k ní rozehřáté máslo a nastrouhané kapary. Maso nakrájíme na kostičky a přelijeme kaparovou omáčkou. Sardinky vyjmeme z marinády a pořádně je opláchneme od soli. Dáme na talíř k masu, přidáme hrášek na ozdobu a podáváme.