Jemný západočeský hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 126.3 mg
 - Draslík 709.9 mg
 - Vláknina 1777.2 mg
 - Vitamín A 1777.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
 - 
                                3
V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu a směs promícháme. Když je maso zcela měkké, vlijeme do pánve smetanu, vše důkladně promícháme a necháme ještě krátce převařit.