Jihočeský hovězí guláš na pivě
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 kg Cibule
 - 1 kg Hovězí maso přední
 - 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 163.7 mg
 - Draslík 1234.6 mg
 - Vláknina 9470.5 mg
 - Vitamín A 9470.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, ostatní cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                3
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Do hrnce přisypeme kmín, papriku a maso, promícháme a orestujeme ho ze všech stran. Když maso pustí šťávu, přimícháme kečup, opepříme a osolíme. Šťávu vydusíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo a vodu a za občasného míchání dusíme maso pod pokličkou, až je měkké. Nakonec do hrnce přisypeme majoránku a česnek, promícháme a guláš ještě krátce povaříme.
 - 
                                4
Na porce guláše rozdělíme na kolečka nakrájenou cibuli a podáváme.