Bitky po kozácku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 842 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 80.5 mg
 - Draslík 261.9 mg
 - Vláknina 616 mg
 - Vitamín A 616 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí, vepřové a telecí maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a s žemlí namočenou v mléce. Směs mírně osolíme, přidáme mletý pepř, vejce, dobře promícháme a rozdělíme na 20 stejných dílů.
 - 
                                2
Z jednotlivých dílů tvarujeme kulaté, ploché placičky (bitky) a v části horkého oleji je po obou stranách opečeme dozlatova.
 - 
                                3
Při podávání bitky na povrchu zdobíme kolečky cibule, osmažené ve zbylém tuku do zlatavé barvy.