Lázeňský guláš z kližky
Suroviny
- 500 g Hovězí kližka
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 150 ml Smetana
 - 2 kávová lžička Paprika sladká
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Gulášové koření
 - 1 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Vepřové sádlo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 441 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 579.2 mg
 - Vláknina 1324.5 mg
 - Vitamín A 1324.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na tuku do růžova, zasypeme mletou paprikou, přidáme protlak a krátce osmahneme. Vložíme nakrájené maso a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
 - 
                                2
Na závěr do omáčky přidáme smetanu, podle potřeby zahustíme, dokořeníme a ještě chvíli podusíme.