Pirohy s hovězí náplní
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 70 g Sádlo škvařené
 - 300 ml Voda pitná
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 0.5 kg Hovězí maso vařené
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 75 mg
 - Vláknina 5896.2 mg
 - Vitamín A 5896.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené přední hovězí maso umeleme spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky. Maso dáme na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a na mírném plameni zahříváme, až se utvoří „haše“.
 - 
                                2
Hladkou mouku prosejeme na vál a postupně přiléváme teplou vodu, až se utvoří měkké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.
 - 
                                3
Do každého kolečka dáme masovou náplň. Kolečko přeložíme, okraje pevně stiskneme. Pirohy vhazujeme do vroucí vody a vaříme. Když pirohy vyplavou, necháme je ještě zhruba minut vařit. Poté je cedníkem vyndáme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy a polijeme rozpuštěným sádlem.
 - 
                                4
Podáváme se lžící kysané smetany.