Polské pirohy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 1500 g Zelí kysané
  • 0.5 g Bobkový list
  • 1 g Nové koření celé
  • 150 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Houby sušené
  • 1200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Vejce slepičí
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1211 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 578.9 mg
  • Vláknina 15485.5 mg
  • Vitamín A 15485.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí propláchneme a okapané překrájíme. Potom zelí zalijeme trochou vody, přidáme nové koření, bobkový list a dusíme pod poklicí doměkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmahneme dorůžova. Vlijeme ji do podušeného zelí, osolíme, opepříme, zamícháme a krátce podusíme.

  • 3

    Houby propláchneme, namočíme a potom podusíme. Podušené houby scedíme, jemně nasekáme a zamícháme do zelí.

  • 4

    Vodu rozmíchanou s vejcem vlijeme do prosáté mouky a zpracujeme hladké těsto. Vyválíme je na tenčí plát a tvořítkem vykrojíme kolečka o průměru 8cm. Do středu koleček dáme zelí s houbami, v polovině přehneme a okraje dobře stiskneme.

  • 5

    Pirohy vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je lehce zamícháme a zvolna vaříme. Uvařené pirohy necháme okapat.

  • 6

    Při podávání pokrm přelijeme rozpuštěným sádlem.

Komentáře k receptu