Flekovský guláš
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 50 g Křen
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Rajčata
 - 15 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 1 g Kmín celý
 - 1 g Majoránka
 - 5 g Česnek
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 750 g Hovězí maso přední
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 25 g Protlak rajčatový
 - 600 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1299 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 104.6 mg
 - Draslík 741.3 mg
 - Vláknina 5675.2 mg
 - Vitamín A 5675.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme oloupanou cibuli (jednu ponecháme na ozdobu), na sádle osmahneme, vložíme omyté, osušené a na kostky nakrájené maso a osmahneme za stálého míchání.
 - 
                                2
Přidáme mletou papriku a osmahneme krátce, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, podlijeme mírně vodou a pod poklicí dusíme za občasného míchání.
 - 
                                3
Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme za stálého míchání a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a dusíme maso téměř doměkka. Maso vyndáme a omáčku na ně přecedíme.
 - 
                                4
Hotový guláš přisolíme a krátce povaříme.
 - 
                                5
Na talíři posypeme guláš cibulí smíchanou s křenem a ozdobíme petrželkou a rajčetem.