Hovězí steaky s bramborovou čepicí
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 150 g Brambory
 - 60 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 200 ml Chilli omáčka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 0.7 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 147.5 mg
 - Draslík 977.5 mg
 - Vláknina 3740.5 mg
 - Vitamín A 3740.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a po obou stranách zprudka osmažíme v rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme z pánve, ještě mírně osolíme a potřeme slabě hořčicí.
 - 
                                2
Oloupané brambory nastrouháme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Přimícháme vejce, sýr, strouhanku, sůl a pepř.
 - 
                                3
Maso vložíme do pekáče, překryjeme bramborovou směsí a zapékáme v troubě při 180 stupních Celsia asi 15 minut.
 - 
                                4
Maso i s bramborami rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.