Dušené pikantní hovězí s divokými houbami
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 150 g Houby čerstvé
 - 50 g Pancetta
 - 200 g Cibule sterilovaná
 - 150 ml Víno červené
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 0.16 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 107 g
 - Sodík 655 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 7235 mg
 - Draslík 361 mg
 - Vláknina 6231.5 mg
 - Vitamín A 6231.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm dáme do mísy a poprášíme moukou.
 - 
                                2
V hrnci opečeme na oleji maso 2-3 minuty dohněda, poté vyndáme a nasypeme malé cibulky a pancettu, dusíme 5 minut, občas promícháme.
 - 
                                3
Do hrnce přidáme houby a česnek nasekané nahrubo a mrkev nakrájenou na malé kostičky. Dusíme 5 minut, přilijeme víno a necháme provařit.
 - 
                                4
Maso vrátíme do hrnce, přidáme protlak, promícháme a přilijeme vývar.
 - 
                                5
Přidáme bobkový list a rozmarýn, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut. Poté sundáme pokličku a necháme v troubě ještě 5 minut.
 - 
                                6
Osolíme, opepříme a podáváme.