Roštěnky po brněnsku
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Majoránka
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 329 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 125.4 mg
 - Vláknina 3102.8 mg
 - Vitamín A 3102.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky po obvodu nařízneme, aby se nekroutily. Na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách a maso vyjmeme. Teprve nyní osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
 - 
                                2
Na oleji od masa zpěníme cibuli, vrátíme plátky masa, podlijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Dusíme do změknutí. Maso vyndáme, šťávu necháme částečně odpařit, v hrnku s vodou rozmícháme mouku a přilijeme ke šťávě. Přidáme ještě hořčici a povaříme 15 až 20 minut. Vrátíme plátky masa do omáčky, aby se prohřály, a podáváme.