Ďábelská roštěná
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Lečo sterilované
 - 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 g Olivy bez pecky
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř citronový
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 l Vývar z hovězích kostí
 - 2 dl Olej olivový extra panenský
 - 2 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 876 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 254.6 mg
 - Draslík 1335.4 mg
 - Vláknina 1823.8 mg
 - Vitamín A 1823.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naporcované maso rozdělíme na 2 díly. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na jeden díl naskládáme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, uvařená a na kostky nakrájená vajíčka, nadrobno nasekané žampióny, na kolečka česnek, nakrájené olivy, na proužky papriku, na kolečka feferonky. Nakonec přidáme lečo bez šťávy. Druhým dílem masa vše přeložíme. Stáhneme nitě, necháme v chladu odležet 2 hodiny.
 - 
                                2
Potom roštěnky obalíme v mouce a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vývarem a pod poklicí v troubě dusíme asi 60 minut.