Hovězí na zázvoru se špagetami
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Zázvor celý
 - 5 g Chilli paprička
 - 150 g Fazolové klíčky
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 500 g Špagety
 - 10 ml Olej olivový
 - 30 ml Omáčka sójová
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 542 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 462.3 mg
 - Vláknina 3527.5 mg
 - Vitamín A 3527.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce, vmícháme lžíci arašídového oleje.
 - 
                                2
Na lžíci arašídového oleje smažíme na velké pánvi doměkka kolečka cibule. Přidáme drcený česnek, strouhaný zázvor a chilli papričky. Přidáme na nudličky nakrájené hovězí maso a smažíme je zprudka, průběžně promícháváme dohněda.
 - 
                                3
Ochutíme sójovou omáčkou, sezamovým olejem, fazolovými klíčky a koriandrem. Ochutnáme, v případě potřeby osolíme, opepříme, případně přidáme chilli, dále mícháme, až se všechny složky prohřejí. Potom maso přendáme do nahřáté misky, na pánev přidáme zbývající arašídový olej a dáme do něj těstoviny. Promícháme je při vyšší teplotě, aby se prohřály. Upravíme na talíře, navrch rozložíme hovězí maso a podáváme.