Hovězí pečeně na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 60 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 15 g Anglická slanina
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrnek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 72.7 mg
  • Draslík 169.4 mg
  • Vláknina 2020 mg
  • Vitamín A 2020 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme mletým zázvorem a necháme chvilku odležet.

  • 2

    Maso pak opečeme na rozpáleném sádle po všech stranách.

  • 3

    Opečené maso vyndáme z tuku a na tomto tuku osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli a celer.

  • 4

    Do tohoto základu opět vložíme opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení maso poléváme vypečenou šťávičkou a dle potřeby doléváme vývarem, aby se nám maso nevysušilo.

  • 5

    Po změknutí maso vyjmeme, šťávičku necháme vysmahnout až na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, dobře promícháme a necháme důkladně provařit. Provařenou šťávu přecedíme a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu