Polské závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1116 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 143.1 mg
 - Draslík 104.4 mg
 - Vláknina 2365 mg
 - Vitamín A 2365 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme. Změklé máslo utřeme s cibulí nadrobno, strouhankou, solí a pepřem. Touto směsí potřeme plátky a svineme je do závitků, ovážeme nití nebo spojíme silikonovými pásky. Závitky obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme pozvolna doměkka. Dosolíme, dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.