Biftek na červeném pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 134.5 mg
 - Draslík 798.6 mg
 - Vláknina 2177.5 mg
 - Vitamín A 2177.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bifteky trochu naklepeme, osolíme, po obou stranách opepříme. Zrnka celého pepře roztlučeme nahrubo. Bifteky v rozdrceném pepři obalíme.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme máslo v oleji. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev bifteky a z každé strany je 2 minuty osmažíme.
 - 
                                3
Stáhneme oheň a bifteky dosmažíme podle chuti: krvavé potřebují z každé strany ještě 1-2 minuty, střední 3 minuty z každé strany a dobře propečené 4-5 minut z každé strany. Hotové je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
 - 
                                4
Přilijeme koňak, pánev odstavíme z ohně a koňak zapálíme. Když plameny dohasnou, přimícháme smetanu a omáčku dochutíme pepřem a solí. Opatrně ji ohřejeme, bifteky s ní zalijeme, ozdobíme petrželovou natí a servírujeme.