Dušené roštěnky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 116.9 mg
 - Draslík 853.5 mg
 - Vláknina 2825.5 mg
 - Vitamín A 2825.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se nám při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
 - 
                                3
Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
 - 
                                4
Ke konci dušení přidáme 4 oloupaná rajčata rozkrájená na kolečka a krátce je podusíme, aby rajčata zůstala v kouscích.