Roštěnky dušené s paprikou a rajčaty
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 3 ks Paprika zelená
 - 1 ks Masox
 - 1 hrst Mouka pšeničná hladká
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1 špetka Kmín mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 - 0.94 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 753.5 mg
 - Vláknina 4250.4 mg
 - Vitamín A 4250.4 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a okapané nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
 - 
                                3
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách prudce opečeme a vyjmeme je z pánve do mísy.
 - 
                                5
V pánvi na oleji po pečení masa podusíme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, mletý kmín, česnek se solí a majoránku. Vše podlijeme vývarem z Masoxu, promícháme a chvíli vaříme. Pak do pánve vrátíme roštěnky, zmírníme oheň a pomalu dusíme přikryté poklicí. Když začnou roštěnky měknout, přidáme do pánve nakrájenou papriku a rajčata. Roštěnky během dušení obracíme, poléváme šťávou a případě potřeby podléváme masoxovým vývarem.
 - 
                                6
Když je maso měkké, ale šťáva je řídká, poprášíme ji moukou, zamícháme a vaříme, dokud nezačne houstnout.