Hovězí rolky se slaninou na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1303 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 136.5 mg
 - Draslík 1198.7 mg
 - Vláknina 6435 mg
 - Vitamín A 6435 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso:Hovězí roštěnky naklepeme přes fólii a ochutíme solí a pepřem. Na naklepané plátky masa rozdělíme plátky slaniny, sbalíme do rolek a zajistíme proti rozbalení párátkem nebo kovovou svorkou.
 - 
                                2
Hovězí rolky zprudka opečeme v hlubším kastrolu a zalijeme marinádou a 250 ml vody tak, aby bylo maso ponořené, a dusíme asi 60 minut - do doby, než je maso měkké. Pokud je šťáva příliš řídká, dusíme maso těsně před podáváním bez pokličky, aby se voda odpařila. Takto připravené hovězí plátky servírujeme teplé.
 - 
                                3
Zálivka: Česnek nasekáme nadrobno, rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme na větší kousky. Česnek s rajčaty smícháme s olivovým olejem. Touto zálivkou zalijeme orestované plátky masa zálivkou a vodou tak, aby byly ponořené, a dusíme je doměkka. Tyto hovězí rolky servírujeme teplé.