Steaky z roštěnce s ochuceným máslem
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Dijónská hořčice
 - 1 kávová lžička Ocet vinný červený
 - 5 ks Ančovička - filety
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 201.3 mg
 - Draslík 506.3 mg
 - Vláknina 282 mg
 - Vitamín A 282 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnec nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2cm, opepříme a potřeme olejem.
 - 
                                2
Steaky rozložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Osolíme, přendáme na nahřátý talíř a zakryjeme alobalem. Necháme asi 2 minuty odpočinout.
 - 
                                3
Příprava ochuceného másla: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme jemně nakrájené ančovičky, nasekané šalotky, nasekaný česnek a nakrájený čerstvý rozmarýn. Chvíli mícháme a když šalotky zesklovatí, vmícháme hořčici a vinný ocet.
 - 
                                4
Steaky podáváme teplé, přelité ochuceným máslem.