Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 319 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 36.8 mg
 - Draslík 796.8 mg
 - Vláknina 980.6 mg
 - Vitamín A 980.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve rozpálíme oheň v krbu nebo rozehřejeme troubu na grilování. Pokud používáme gril, potáhneme rošt alobalem. Na rošt pokládáme plátky kvalitního zadního hovězího masa z obou stran osolené a opepřené. Plátky potom z každé strany 5 - 7 minut prohříváme. Maso opékáme pozvolna, aby zůstalo šťavnaté a nepřipalovalo se. Grilované maso rozkrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Mezitím v misce smícháme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli koření. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou šalotku a nudličky masa, dle potřeby dochutíme.
 - 
                                3
Servírujeme tak, že talíř poklademe listy hlávkového salátu, na ně klademe masovou směs. Posypeme nahrubo nasekanými lístky koriandru a máty peprné.