Švýcarský minutkový guláš
Suroviny
- 50 g Cibule
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 50 g Šunka dušená
 - 250 g Špagety, Makarony vařené
 - 200 g Hovězí svíčková
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 3 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 93.9 mg
 - Draslík 481.9 mg
 - Vláknina 5456.3 mg
 - Vitamín A 5456.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, na hranolky nakrájené maso zprudka osmahneme ze všech stran na rozehřátém oleji. Přidáme na hranolky nakrájenou šunku, oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vše smažíme přibližně minutu.
 - 
                                2
Směs zaprášíme moukou, mletou paprikou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a smetanou. Osolíme, asi 2 minuty ještě podusíme a upravíme na nahřáté talíře.
 - 
                                3
Maso obložíme uvařenými makarony a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Ihned podáváme.