Smažené závitky ze svíčkové
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
 - 50 g Slanina vepřová
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 100 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1894 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 195 g
 - Sodík 434 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 112.5 mg
 - Draslík 438.5 mg
 - Vláknina 1053.3 mg
 - Vitamín A 1053.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 17.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a prolisovaným česnekem.
 - 
                                2
Každý plátek poklademe na proužky nakrájenou slaninou a posypeme oloupanou, jemně nasekanou cibulí. Stočíme do závitků a sepneme jehlami.
 - 
                                3
Závitky namočíme do těstíčka a zvolna po obou stranách usmažíme na rozehřátém oleji.
 - 
                                4
Příprava těstíčka: Vejce rozšleháme s polohrubou moukou, mlékem, olejem a solí.