Svíčková na moravský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 584.7 mg
 - Vláknina 240.7 mg
 - Vitamín A 240.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celý kus masa osolíme, opepříme a okmínujeme.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme polovinu oleje a maso na něm smažíme 15 minut ze všech stran. Tuk vylijeme, přidáme druhou polovinu oleje a smažíme pozvolna dalších 15 minut. Opět olej vylijeme, přidáme lžíci másla, podlijeme vodou a dáme dopéct na 10 minut do předehřáté trouby.
 - 
                                3
Maso vyndáme, přidáme lžíci marmelády, povaříme pár minut, zahustíme solamylem, necháme zhoustnout a odstavíme.
 - 
                                4
Před podáváním maso nakrájíme na plátky.