Silvestrovská masová směs
Suroviny
- 250 g Hovězí svíčková
 - 50 g Anglická slanina
 - 150 g Vepřová kýta
 - 250 g Kapie
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 100 g Okurky nakládané
 - 200 g Párky Debrecínské
 - 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Veka
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 708 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 69.6 mg
 - Draslík 455.4 mg
 - Vláknina 2039.5 mg
 - Vitamín A 2039.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu i svíčkovou nakrájíme na nudličky, slaninu na kostičky, párky na kolečka, okurky a kapie na slabé proužky.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme kostičky slaniny a lehce orestujeme. Jakmile slanina pustí tuk, vsypeme do pánve obě masa, zamícháme a opékáme asi 3 minuty. Nyní přidáme párky, okurky a kapie, promícháme a podusíme asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, worcesterem a hořčicí. Podusíme ještě minutku a stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Podáváme s opečenými plátky bílé veky a zdobíme kroužky cibule.