Gruzínský rožeň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1381 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 93 mg
 - Draslík 667.6 mg
 - Vláknina 3428 mg
 - Vitamín A 3428 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z upravené a odblaněné hovězí svíčkové a z vepřové kýty nakrájíme 6 kousků masa (od každého druhu po 3 kouscích) a napícháme je spolu s oloupanou cibulí na jehly. Osolíme, potřeme částí oleje a necháme několik hodin odležet v chladničce.
 - 
                                2
Při tepelné úpravě maso na jehlách opepříme, na zbylém oleji opečeme a vyjmeme.
 - 
                                3
Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku, ještě lehce osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
 - 
                                4
Nakonec maso přelijeme paprikovou šťávou.
 - 
                                5
Ihned podáváme.