Zeleninové hovězí řízky
Suroviny
- 145 g Brokolice
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 2 g Česnek
 - 200 g Fazolové klíčky
 - 455 g Steakhouse
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Kapie
 - 1 špetka Sůl
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1.5 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 714 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 499 mg
 - Vláknina 7298.8 mg
 - Vitamín A 7298.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku vložíme hovězí maso. K řízkům přidáme víno, cukr, sójovou omáčku a vmícháme mouku.
 - 
                                2
Ve varné míse na středním plameni rozpálíme 1 lžíci oleje a osmažíme 1 řízek namočený v marinádě. Stejně budeme postupovat i při přípravě zbylého masa.
 - 
                                3
V pánvi orestujeme brokolici, přidáme zbývající zeleninu, přilijeme vodu a vše dusíme cca 5-8 minut, až do úplného změknutí.
 - 
                                4
Do smažených řízků přidáme ústřičnou omáčku, kterou ozdobíme fazolovými klíčky. Podle chuti přidáme koření.
 - 
                                5
Podáváme obložené dušenou zeleninou.