Sardinská svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 963 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 285.5 mg
 - Draslík 1052.5 mg
 - Vláknina 5782.5 mg
 - Vitamín A 5782.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opereme, osušíme a nařežeme z něj 8 plátků. Mírně rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 250 °C.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme a nasekáme. Uvedeme zeleninový vývar do varu, uvaříme v něm rýži podle návodu na obalu. Rozehřejeme máslo na pánvi, opečeme v něm maso z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat.
 - 
                                4
Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a položíme do ní maso. Hřiby opereme prudkým proudem studené vody, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Vypečený tuk zahřejeme, zlehka v něm podusíme plátky hub s cibulí. Nastrouháme sýr. Slijeme rýži, rozkvedláme vejce, vmícháme je do rýže. Houby, cibuli a rýži položíme na plátky masa a posypeme sýrem.
 - 
                                5
Plátky zapečeme asi 10 minut v troubě na prostředním roštu.
 - 
                                6
Upravíme maso na talíře a podáváme.