Špindlerovské svíčkové medailonky
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Chřest sterilovaný
 - 125 g Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu
 - 125 g Hrášek mražený
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule červená
 - 2.5 dl Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 679 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 542.5 mg
 - Vláknina 4651.4 mg
 - Vitamín A 4651.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na medailonky o síle asi 2,5 cm, které roztlačíme pěstí (nebudeme je klepat masovou paličkou), opepříme, osolíme, v hlubší pánvi zprudka na rozpáleném oleji krátce orestujeme z obou stran dozlatova, ale uvnitř musí zůstat maso růžové. Maso vyjmeme, do výpeku přimícháme mouku, osmažíme ji dozlatova, přilijeme 2,5 dl hovězího vývaru. Vývar pomalu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se šťáva začne oddělovat od tuku. Přidáme máslo (30 g), promícháme a odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Špindlerovské řezy dáme na talíře, polijeme je výpekem, obložíme zeleninou, každou zvlášť a vedle sebe: prohřátý nakládaný chřest, zelené sterilované fazolové lusky, povařený mražený hrášek, kolečka usmažené červené cibule. Chřest posypeme opraženou strouhankou na másle a všechnu zeleninu polijeme rozpuštěným máslem (70 g).