Hovězí roláda se sleďovou nádivkou
Suroviny
- 1000 g Hovězí svíčková
 - 60 g Slanina vepřová
 - 150 g Sleď Baltický marinovaný
 - 15 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 200 g Telecí maso mleté
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1203 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 202.6 mg
 - Draslík 752.8 mg
 - Vláknina 1223 mg
 - Vitamín A 1223 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté telecí maso smícháme v míse s nasekanými sledi, slaninou a nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř a prolisovaný česnek, důkladně promícháme.
 - 
                                2
Hovězí maso rozřízneme na plát a naklepeme, nasolíme a potřeme nádivkou. Maso svineme do rolády, pevně ovážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku. Osolíme, poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Přendáme na pekáč i s výpekem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na mírném ohni, často poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, zbavíme nitě nebo síťky a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Studené nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a před podáváním důkladně prohřejeme.