Bifteky s dušenými houbami
Suroviny
- 50 g Houby sušené
 - 150 g Shiitake houby
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Hovězí svíčková
 - 5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Víno červené
 - 6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 1053.5 mg
 - Vláknina 3960.8 mg
 - Vitamín A 3960.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hovězí svíčkové nakrájíme 6 bifteků, lehce je hranou dlaně naklepeme a odložíme. Sušené hřiby přelijeme vařící vodou, necháme namočené asi 20 minut, pak vodu slijeme, houby pokrájíme a odložíme. Nakonec si připravíme další suroviny: na kolečka nakrájíme 1 cibuli, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké plátky pokrájíme čerstvé houby shiitake a malé žampiony a nahrubo posekáme 5 lžic petrželky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm pečeme bifteky několik minut z obou stran. Hotové vyjmeme, lehce osolíme a uložíme do tepla.
 - 
                                3
Na pánev s výpekem nasypeme cibuli s utřeným česnekem a několik minut je smažíme. Potom přidáme všechny houby a za vysoké teploty smažíme, až jsou měkké. Přilijeme víno s vývarem, uvedeme do varu a pozvolna 10 minut vaříme. Po odstavení přidáme 2 lžíce posekané petrželky, směs dosolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                4
Bifteky servírujeme pokryté houbovou míšeninou a posypané sekanou petrželkou. Jako přílohu můžeme podat polentu.