Tournedos se smaženým vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1230 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 79005 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 385 mg
 - Draslík 1037.3 mg
 - Vláknina 4240 mg
 - Vitamín A 4240 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 2 cm vysoké o hmotnosti cca 120 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
 - 
                                3
Zároveň opékáme na jiné pánvi na 4 kousky překrojenou slaninu. Jakmile zesklovatí, vyjmeme ji na horký talíř.
 - 
                                4
Současne však rozehřejeme v lívanečníku olej, rozklepneme do něj vejce a usmažíme po obou stranách.
 - 
                                5
Při servírování položíme na tournedos po plátku slaniny, na ni vejce, zakapeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
 - 
                                6
Jako přílohu podáváme bramborovoé hranolky nebo lupínky a saláty.
 - 
                                7