Biftek tatarský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 168 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 413.1 mg
 - Draslík 419.2 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso velmi dobře omyjeme a uškrábeme nožem, abychom odstranili všechny blány. Poté je umeleme dvakrát strojkem anebo usekáme nožem na kaši.
 - 
                                2
Přidáme olej, sůl, vodu a pepř. Z takto namletého masa vytvoříme bochánky na skleněných mísách. Do bochánků uděláme doprostřed důlky, do nichž vložíme po syrovém žloutku. Okolo masa poskládáme kroužky cibule, trošku papriky mleté, pepře, hořčici.atd.
 - 
                                3
Biftek podáváme syrový.