Makarony se sýrem a hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 5196 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 378.1 mg
 - Vláknina 11387.5 mg
 - Vitamín A 11387.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Makarony nakrájíme na kratší kousky.
 - 
                                2
Hovězí svíčkovou vcelku osolíme, opepříme, položíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme ze všech stran zhruba 8 minut. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme nadrobno. Maso z pánve vyjmeme, do výpeku nasypeme cibulku s česnekem, krátce orestujeme, podlijeme hovězím vývarem, přidáme paprikovou pastu, podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 5 minut. Zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kousky makaronů, lehce orestujeme, přidáme strouhaný sýr a zahříváme, dokud se sýr úplně neroztaví. Těstoviny se sýrem upravíme na talíře, maso nakrájíme na plátky, přiložíme k těstovinám a přelijeme omáčkou z pánve.