Pepřový biftek po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 121.3 mg
 - Draslík 714.7 mg
 - Vláknina 1317.5 mg
 - Vitamín A 1317.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hmoždíři roztlučeme oba druhy pepře, bílý i černý. Nasypeme pepřovou směs na prkénko a pak na něj přiložíme bifteky. Přitlačíme je rukou. Otočíme a přitlačíme vrstvu pepře i na druhou stranu.
 - 
                                2
Na hlubší, silnější pánvi rozpálíme olej a vložíme na ni bifteky. Opékáme je při vysoké teplotě z každé strany 1 minutu.
 - 
                                3
Ztlumíme teplotu a dopékáme z každé strany ještě 2-4 minuty, podle toho, jestli chceme krvavé bifteky, středně nebo úplně propečené. Nakonec maso osolíme.
 - 
                                4
Vyndáme bifteky, zabalíme je do alobalu a slijeme z pánve tuk.
 - 
                                5
Zvýšíme teplotu a připečeniny v pánvi naředíme koňakem. Vložíme máslo, mícháme a přiléváme smetanu. Odpařujeme, aby omáčka zhoustla, osolíme.
 - 
                                6
Naservírujeme bifteky na talíře a přelijeme je omáčkou.