Svíčková pečeně s madeirským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 739 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 106.6 mg
 - Draslík 830.6 mg
 - Vláknina 25 mg
 - Vitamín A 25 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme svíčkovou, osolíme a protkneme slaninou.
 - 
                                2
Rozpustíme si máslo v hlubší pánvi, vložíme svíčkovou, přilijeme trochu polévky a necháme dusit.
 - 
                                3
Před servírováním na stůl přidáme do šťávy jednoho najemno rozsekaného lanýže, madeirské víno a pár lžic vývaru.