Španělský telecí ořech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 169.8 mg
 - Draslík 507.5 mg
 - Vláknina 2737.6 mg
 - Vitamín A 2737.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý a odblaněný telecí ořech osolíme a obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s olejem a ve strouhance.
 - 
                                2
Maso vložíme do pekáčku s rozpáleným máslem a olejem a za častého polévání pečeme asi 1 1/4 hodiny.
 - 
                                3
Upečené maso nakrájíme na plátky, urovnáme na mísu a obložíme plátky citronu a petrželkou.