Telecí játra na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 773 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 449.8 mg
 - Draslík 1227.3 mg
 - Vláknina 2981.5 mg
 - Vitamín A 2981.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme na oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a povaříme.
 - 
                                2
Očištěná játra nakrájíme na plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Osolíme a vložíme do žampionové omáčky.