Koroptví paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1244 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 184 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 174.4 mg
 - Draslík 227.6 mg
 - Vláknina 702.1 mg
 - Vitamín A 702.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme.
 - 
                                2
Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme koroptve, okořeníme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso vykostíme a umeleme spolu s očištěnými játry. Do směsi vmícháme šťávu z masa, sardelové řezy utřené s 30 g másla, pepř, podušené žampiony nakrájené na plátky, víno, žloutek a sůl. Vše dobře vyšleháme.
 - 
                                4
Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny a naplníme směsí. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu.
 - 
                                5
Paštiku podáváme jako studený předkrm, nakrájenou na tenké plátky.