Musaka se smaženým květákem
Suroviny
- 300 g Telecí maso mleté
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Květák
 - 2 dl Zakysaná smetana
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 0.02 dl Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 562 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 172.1 mg
 - Draslík 906.3 mg
 - Vláknina 10676 mg
 - Vitamín A 10676 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák uvaříme doměkka v osolené vodě s 1 lžičkou octa. Květák vytáhneme z vody a rozdělíme na větší růžičky. V misce si ušleháme hustší těstíčko z vajíčka, mouky a mléka. Květákové růžičky namáčíme do těstíčka, v pánvi na rozpáleném oleji je osmažíme ze všech stran dorůžova a odložíme na talíř.
 - 
                                2
V druhé pánvi si na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mleté telecí nebo jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Pekáč si vymažeme olejem, na dno poskládáme polovinu z usmaženého květáku, na květák rozložíme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou usmažených květákových růžiček. Vše zalijeme zakysanou smetanou s rozkvedlaným vejcem a pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby.
 - 
                                3
Musaku zapečeme při 200°C do zlatohněda.