Játrová terina
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 250 g Játra vepřová
 - 600 g Vepřová plec
 - 250 g Telecí plec
 - 100 g Strouhanka
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Paštikové koření
 - 1 ks Bránice
 - 3 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 5 cl Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 1141 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 555.4 mg
 - Draslík 1058.1 mg
 - Vláknina 4088.5 mg
 - Vitamín A 4088.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den před přípravou játrové teriny namočíme vepřovou bránici (vepřovou síťku) do studené vody.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a podusíme na másle. Kadeřavou petrželku propláchneme a drobně nakrájíme. Omytá vepřová játra nakrájíme na malé kousky. Vepřovou a telecí plec omyjeme, pokrájíme na kousky, které pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy.
 - 
                                3
K mletému masu přidáme játra, podušenou cibuli, petrželku, sůl, černý pepř, lžičku drhnutého tymiánu, vejce, paštikové koření, strouhanku, brandy a vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Nádobu na terinu (nejlépe se hodí kameninová nádoba) vyložíme bránicí a konce necháme viset přes okraj nádoby. Pak ji naplníme masovou směsí a povrch uhladíme.
 - 
                                5
Uzenou slaninu nakrájíme na tenké proužky, z nich vytvoříme na povrchu mřížku a zakryjeme ji přečnívajícími konci bránice. Nádobu uzavřeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme hodinu, potom víko z nádoby odložíme, aby se mřížka ze slaniny dopekla dozlatova.
 - 
                                6
Upečenou játrovou terinu necháme vychladnout a do chladničky.
 - 
                                7