Telecí játra na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 790 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 835 mg
 - Draslík 1240.6 mg
 - Vláknina 7981.5 mg
 - Vitamín A 7981.5 mg
 - Vitamín B6 2.7 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 25.9 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na části rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme vodu, prolisovaný česnek a chvíli povaříme na mírném ohni.
 - 
                                2
Játra odblaníme, pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Potom lehce obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na zbylém oleji. Osmažené plátky jater přidáme do hrnce s cibulí a česnekem, přidáme rozmixovaná rajčata a vaříme za občasného míchání na mírném ohni 20 minut.
 - 
                                3
Ihned podáváme.