Telecí ořech zapečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1159 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 1132.9 mg
 - Vláknina 6049.5 mg
 - Vitamín A 6049.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso nakrájíme na silnější plátky a každý plátek prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a karotku na kolečka.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky slaniny a krátce orestujeme. Přidáme cibuli, karotku a ještě chvilku smažíme. Obsah pánve i s máslem přendáme do pekáčku, přiložíme plátky masa, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme hodinu a maso často poléváme vypečeným tukem, podle potřeby podléváme vývarem.
 - 
                                3
Podáváme s vařeným bramborem.