Telecí soté s nudlemi
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 400 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 600 g Telecí plec
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 40 ml Olej olivový
 - 250 ml Víno bílé
 - 150 ml Bujón hovězí
 - 120 ml Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Tymián čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 9345 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 190.3 mg
 - Draslík 786.4 mg
 - Vláknina 2629.8 mg
 - Vitamín A 2629.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na širší nudličky, posypeme pepřem, solí, obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, přisypeme maso s cibulí a orestjeme dozlatova. Podlijeme vínem, přimícháme rajčatový protlak, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 90 minut. Jak se bude tekutina odpařovat, budeme přilévat bujón. Zesílíme oheň a necháme tekutinu odpařit na požadovanou hustotu.
 - 
                                3
Horké široké nudle promícháme s kouskem másla a strouhaným sýrem.
 - 
                                4
Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed nalijeme soté.